Náš dnešní pokrm, krémové fettuccine s kuřecím masem a houbami, je skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové buňky. Tato bohatá a jemná kombinace, doplněná parmazánem, vám přinese nezapomenutelný zážitek při každém soustu. Připravte se na chuťovou explozi!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémové fettuccine s kuřecím masem a houbami s parmazánem
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí prsa – 450g (2 kusy)
- Těstoviny (Fettuccini) – 250g
- Olivový olej
- Sůl, černý pepř
- 2 cibule
- Směs hub – 200g
- Smetana – 450ml
- 3 stroužky česneku
- Parmezán – 70g
- Petrželová nať
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájíme 2 cibule, 3 stroužky česneku a 200 g hub.
2. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, potřeme olivovým olejem, solí a černým pepřem. Necháme odstát.
3. Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny al dente.
4. Na pánvi s olivovým olejem osmahneme cibuli a česnek. Přidáme směs hub a smažíme 5-7 minut.
5. Na pánvi s olivovým olejem a máslem opečeme kuřecí prsa 2-3 minuty z každé strany.
6. Do pánve přidáme smetanu, sůl a pepř. Vaříme 4-5 minut.
7. Přidáme uvařené těstoviny, kuřecí prsa a parmazán. Promícháme a necháme spolu vařit ještě 3-4 minuty.
8. Posypeme petrželovou natí a podáváme.
Hotovo! Dobrou chuť!