Buchtičky se žloutkovým krémem, které si zamilujete

Buchtičky s krémem představují klasický dezert, který si zamiluje každý milovník sladkého. Tento tradiční recept kombinuje nadýchané buchtičky s bohatým vanilkovým krémem, přičemž každé sousto je skutečným potěšením pro chuťové pohárky. Následující postup vám ukáže, jak si připravit tento oblíbený pokrm krok za krokem.

Zdroj: Alena Majdová – starší

Co budeme potřebovat

  • Hladká mouka: 350 g
  • Mléko: 150 ml
  • Cukr: 60 g
  • Máslo: 80 g (50 g do těsta + 30 g na potření)
  • Vejce: 1 ks
  • Droždí: 18 g
  • Špetka soli

Na žloutkový krém

  • Mléko: 500 ml
  • Cukr: 100 g
  • Máslo: 30 g
  • Kukuřičný škrob: 25 g
  • Vanilkový cukr: 1 balení
  • Žloutky: 4 ks
  • Tuzemák: 2 lžíce

Jak budeme postupovat

1) Příprava těsta: Do mísy prosijte mouku, přidejte cukr, špetku soli a promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, do kterého nalijte mléko a přidejte droždí. Mírně promíchejte a nechte vzejít kvásek.

2) Kynutí těsta: Přidejte zbylé suroviny do mísy a hnětejte asi 7 až 10 minut. Těsto nechte kynout v zakryté míse asi 90 minut.

3) Formování buchtiček: Rozdělte těsto na díly, rozválejte a rozložte do vymazaného pekáče. Potřete máslem a nechte dokynout asi 20 až 30 minut.

4) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut dozlatova.

5) Příprava krému: Smíchejte suroviny pro krém a za stálého míchání přiveďte k varu. Krém zhoustne rychle. Hotový krém sceďte a přidejte máslo s tuzemákem.

Připravte si také:

Závěr

Buchtičky s krémem jsou dokonalou volbou pro sladké chvíle s rodinou či přáteli. Ať už jako dezert po nedělním obědě nebo jako pamlsek k odpolední kávě, tyto buchtičky zaručeně zvednou náladu a rozmazlí vaše chuťové buňky.