Vanilkový pudinkáč s jablky a pořádnou porcí krému

Tento koláč přináší dokonalou kombinaci jemného vanilkového pudinku, svěžích jablek a křehkého těsta, což vytváří neodolatelný dezert pro každou příležitost. Ideální pro chvíle, kdy si chcete pochutnat na něčem sladkém, nebo když potřebujete zpříjemnit deštivý den.

Zdroj: webcukraszda.hu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g krystalového cukru
  • 200 g vepřového sádla
  • Špetku soli
  • 1 vejce
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 balení prášku do pečiva

Na krém:

  • 4 lžíce krupice
  • 6 velkých jablek
  • 1,2 litru mléka
  • 3 balení vanilkového pudinku
  • 8 lžic krystalového cukru

Postup:

1) Příprava těsta: Mouku smícháme s mastí, přidáme cukr, sůl, vejce, zakysanou smetanu a prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Pokud je těsto příliš pevné, přidejte více zakysané smetany. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, zabalíme do fólie a dáme chladit na 1 hodinu.

2) Těsto a jablka: Jednu část těsta rozválíme na pečícím papíru, posypeme krupicí a poklademe oloupanými a na plátky nakrájenými jablky.

3) Příprava krému: Uvaříme pudink podle návodu na obalu s použitím mléka a cukru. Krém necháme mírně vychladnout a ještě teplý ho rozetřeme na vrstvu jablek.

4) Mřížka z těsta: Z druhé poloviny těsta vyválíme plát a nakrájíme na dlouhé proužky, které ukládáme přes pudink tvoříc mřížovanou strukturu.

5) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C přibližně 35 minut, dokud není těsto zlatavé.

6) Dokončení: Necháme koláč vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Křehký jablečný koláč s vlašskými ořechy

Tento koláč je dokonalým spojením chutí a textur, které si zamiluje každý. Užijte si křehkost těsta, jemnost vanilkového krému a svěžest jablek v jednom kousku.