Bramborová roláda se šunkou a sýrem je lahodné a syté jídlo, které osloví všechny milovníky bramborových pokrmů. Tato roláda je plněná šunkou a sýrem a připravuje se krok za krokem podle jednoduchého receptu. Přinášíme vám krok za krokem návod, jak ji připravit doma.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborová roláda se šunkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- Brambory 750 g
- Nastrouhaný sýr 300 g
- Plátky šunky 200 g
- Smetana
- Petrželka
- Rajčata
- Sůl
- Pepř
Jak budeme postupovat:
1. Umyjte a očistěte 750 g velkých brambor. Nakrájejte brambory na tenké plátky o tloušťce asi 2-3 mm.
2. Na plech vyložený pečícím papírem rovnoměrně rozprostřete 100 g nastrouhaného sýra.
3. Na sýr položte plátky brambor. Brambory potřete olejem. Dochuťte solí a pepřem.
4. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
5. Vložte plech s bramborami do trouby na 200 stupňů Celsia po dobu 40 minut.
6. Poté vyjměte plech z trouby a rovnoměrně posypte brambory 75 g nastrouhaným sýrem.
7. Na sýr položte 200 gramů plátků šunky. Na šunku rozprostřete dalších 75 g nastrouhaného sýra.
8. Vytvořte hrubou vrstvu nastrouhaného sýra na jednom krátkém okraji.
9. Začněte svinovat brambory pomocí pečícího papíru. Ujistěte se, že se pečicí papír nenavine dovnitř rolády. Dobře zatáhněte roládu, aby se nerozvíjela.
10. Položte roládu zpět na plech. Na vrcholku rolády posypte 50 g nastrouhaného sýra.
11. Na sýr nasypte čerstvou petrželkou.
12. Vložte plech s roládou zpět do trouby na 10 minut při 200 stupních Celsia.
13. Poté vyjměte plech z trouby a nakrájejte na plátky.
Hotovo! Dobrou chuť!