Božské pudinkové kostky se zakysanou smetanou

Představujeme recept na lehký a jemný koláč, který je ideální pro každou příležitost. S kombinací vanilkového pudinku, vzdušného těsta a zakysané smetany je tento dezert nejen neodolatelný, ale i jednoduchý na přípravu. Ideální pro ty, kteří hledají méně sladké, ale přesto bohaté a lahodné pohoštění.

Zdroj: hankka.blogspot.com

Co budeme potřebovat:

Na pudinkový krém:

  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 6 lžic krystalového cukru
  • 800 ml mléka

Na těsto:

  • 6 vajec
  • 180 g krystalového cukru
  • 100 ml vody
  • 50 ml oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Špetku soli
  • Několik kapek citrónové šťávy
  • 2 lžíce kakaového prášku

Na vrch:

  • 800 g zakysané smetany
  • 5 lžic moučkového cukru
  • Špetku skořice

Postup:

1) Příprava pudinku: Uvaříme pudink podle návodu na balení s použitím mléka a cukru. Hotový pudink necháme vychladnout, občas promícháme, aby se na povrchu nevytvořila kůže.

2) Těsto: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáme vodu a olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí a přidáme do směsi. Bílky ušleháme do tuha, přidáme citrónovou šťávu a vmícháme do těsta. Polovinu těsta smícháme s kakaem.

3) Pečení: Těsto rozdělíme na dvě vrstvy na plechu, vytvoříme mramorový vzor a na těsto lžící dávkujeme pudink. Pečeme 5 minut na 200 stupňů, poté snížíme teplotu na 180 stupňů a pečeme dalších 30 minut.

4) Smetanová poleva: Smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a nalijeme na teplý koláč. Posypeme skořicí a necháme v chladničce dobře ztuhnout.

Nejlepší recept na domácí Tiramisu snadno a rychle

Tento dezert je perfektní kombinací jemného pudinku, vzdušného těsta a osvěžující zakysané smetany, posypaný skořicí pro dokonalé dochucení.