Máte chuť na něco teplého, chutného a rychle připraveného? Máte doma jen základní suroviny? V tom případě jste na správném místě! Zapečené smetanové brambory se žampiony a parmazánem je ideální volba pro Vás! Základem tohoto jídla jsou vařené brambory, smažené křupavé žampiony a lehká smetana. Příprava nezabere více než 30 minut! Pojďme do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené smetanové brambory se žampiony a parmazánem
Co budeme potřebovat:
- 1,3 kg brambory + vroucí voda + sůl
- 500 g žampiony
- rostlinný olej – na smažení
- 15 g máslo
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- oregano – podle chuti
- 100 ml smetana (obsah tuku 30-33 %)
- 50 g parmazán
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy na pečení
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce s vroucí a osolenou vodou vložte brambory nakrájené na kolečka – vařte na mírném ohni 3-4 minuty.
2. Mezitím nakrájejte žampiony na půlměsíce, které přendejte do pánve a polijte olejem, dále přidejte máslo, dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte a smažte je na mírném ohni do zlatohněda.
3. Vymažte si plech na pečení o rozměru 24 x 24 cm máslem a pokládejte uvařené kolečka brambor pěkně vedle sebe, které posypejte oreganem a černým mletým pepřem.
4. Následně rozprostřete smažené žampiony, znovu pokládejte uvařené kolečka brambor pěkně vedle sebe, které přelijte smetanou (obsah tuku 30-33 %) a posypte strouhaným parmazánem.
5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
6. Zapečené smetanové brambory se žampiony a parmazánem podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!