Představujeme vám dokonalou kombinaci křupavých bramborovo-petrželových kroket s lahodným tzatziky dresinkem! Tato chuťovka vám zaručeně okoření vaši kulinářskou zkušenost. Připravte se na lahůdkovou jízdu plnou chutí a textur, která vám rozhodně udělá radost!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé bramborovo-petrželové krokety s tzatziky dresinkem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 5 brambor
- svazek čerstvé petrželky
- sůl – podle chuti
- mletá paprika – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžíce mouky
Ostatní:
- slunečnicový olej – na smažení
Dresink:
- 1 salátová okurka
- 3 stroužky česneku
- svazek čerstvé petrželky
- sůl – podle chuti
- 3 lžíce hustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Brambory uvařte do měkka. Uvařené brambory nastrouhejte na struhadle a přendejte do mísy. Pak k nim přisypejte čerstvě nasekanou petrželku, dochuťte solí, paprikou, černým mletým pepřem a nakonec nasypejte mouku – pořádně promíchejte.
2. Pomocí ruk vytvarujte rolky, které položte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je na mírném ohni dozlatova a dokřupava a po smažení je přendejte na talíř.
3. Tzatziky dresink: Do misky nastrouhejte salátovou okurku, přidejte prolisovaný česnek, svazek nasekané čerstvé petrželky a dochuťte solí. Na závěr přidejte hustý bílý jogurt nebo zakysanou smetanu – dobře promíchejte a máte hotovo!
4. Bramborovo-petrželové krokety podávejte s připraveným tzatziky dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!