Přinášíme vám vůni exotiky a chuťovou explozi v podobě našeho delikátního kokosového dortu s krémem ze zakysané smetany a bílou čokoládou! Tento dezert spojuje jemnost kokosu s bohatstvím bílé čokolády a lehkostí zakysané smetany, aby vytvořil neodolatelnou lahůdku, která okouzlí vaše smysly. Připravte se na jedinečnou chuťovou cestu, která vám dodá energii a rozjasní každý okamžik. Užijte si tento koktejl luxusu a pochoutek a dejte svým chuťovým buňkám to nejlepší!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosový dort s krémem ze zakysané smetany a bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 6 žloutky
- 150 g cukr
- 5 g vanilkový cukr
- 20 g mouky
- 300 g zakysaná smetana
- 100 g měkké máslo
Těsto:
- 6 vaječné bílky + špetka soli
- 70 g cukr
- 1 lžička citronová šťáva
- 70 g mouky
- 80 g prášek do pečiva
Ostatní:
- kokosové lupínky – na posypání
- bílá čokoláda – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do mísy dejte žloutky, přisypejte cukr a vanilkový cukr – vyšlehejte. Dále nasypejte mouku a přidejte zakysanou smetanu – dobře promíchejte. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí a po uvaření přendejte do mísy, přikryjte fólií a nechte odležet.
2. Těsto: Do jiné mísy dejte vaječné bílky a přidejte špetku soli – vyšlehejte, přisypejte cukr a přilijte citronovou šťávu – šlehejte 7 minut do krásné bílé tuhé pěny a nakonec nasypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – pořádně promíchejte.
3. Získané těsto naneste do formy vyložené pergamenem o rozměru 20 cm, pěkně ho rozetřete, uhlaďte a pomocí špejle tvarujte vzory.
4. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 170 °C.
5. Do další mísy dejte měkké máslo – šlehejte 3-4 minuty do máslové pěny a postupně během šlehání přidávejte ztuhlý krém – pokračujte ve šlehání do jemného krému.
6. Upečené těsto překlopte na druhou stranu, odstraňte pečící papír a překrojte ho na polovinu.
7. Jednou polovinu těsta přendejte do obruče vystlanou fólií a naneste na něho 1/3 krému, poté přikryjte druhou 1/2 těsta a naneste 2/3 krém.
8. Ná závěr potřete boky dortu zbylým krémem, poté ho posypejte kokosovými lupínky, povrch ozdobte bílou čokoládou a podávejte ho s láskou a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!