Dnes vám představím recept na lahodný nepečený banánový zákusek, který okouzlí vaše chuťové buňky a zkrátí čas strávený v kuchyni. S rychlou a snadnou přípravou se tento zákusek stane vaším oblíbeným dezertem nejen pro speciální příležitosti, ale i pro každodenní sladké chvilky. Připravte se na jedinečný zážitek a užijte si každý kousíček této lahodné pochoutky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Lahodný nepečený banánový zákusek
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 1 vejce
- 3 žloutky
- 500 ml mléka
- 3 lžíce pšeničná mouka
- 1,5 lžíce bramborová mouka
- 1 lžička vanilkový cukr
- 300 g změklé máslo
Ostatní:
- 400 g sušenek
- 4 banány + citronová šťáva
- 510 g vařeného kondenzovaného mléka
Poleva:
- 1,5 lžičky želatiny + 2 lžíce vody
- 500 ml šlehačky – (36 %)
- 1 lžíce moučkový cukr
Na zdobení:
- kondenzované mléko
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Ve velké míse smíchejte vejce se žloutky a cukrem – pomocí mixéru dobře vyšlehejte do světlé barvy.


2. Do vyšlehané směsi přilijte 100 ml mléka – promíchejte, poté přisypejte pšeničnou a bramborovou mouku – opět šlehejte mixérem, dokud se neodstraní všechny hrudky.

3. Zbylé mléko nalijte do hrnce, přisypte vanilkový cukr a postavte na sporák – vařte na mírném ohni a do vroucího mléka vlijte vaječnou směs – promíchejte a pokračujte ve vaření, dokud se nevytvoří hustý krém.

4. Ve vyšší míse vyšlehejte změklé máslo mixérem a postupně přidávejte pudinkový krém.

5. Na dno nádoby vyložené fólií položte sušenky a rozetřete na ně tenkou vrstvu krému.

6. Potom oloupejte banány, podélně je rozkrojte na polovinu a poté je překrojte na polovinu.
7. Potom je položte do mísy a pokapejte citronovou šťávou. Rozložte je na vrstvu krému a přikryjte dalším krémem, dále naneste další vrstvu sušenek a potřete kondenzovaným mlékem (část si nechte na závěrečné zdobení).





8. Navrch položte sušenky a naneste poslední vrstvu pudinkového krému a rozložte poslední vrstvu sušenek.



9. Poleva: Do sklenice se želatinou nalijte vodu, nechte ji nabobtnat a poté ji vložte na 20 sekund do mikrovlnné trouby, aby se rozpustila. Ve vyšší míse vyšlehejte šlehačku a když začne houstnout přisypejte moučkový cukr – pořádně vyšlehejte.


10. Do nádoby s vychladlou rozpuštěnou želatinou odeberte trochu šlehačku s cukrem – promíchejte a nalijte do nádoby se zbytkem šlehačky – rychle vyšlehejte a naneste ji do cukrářského sáčku.

11. Pomocí cukrářského sáčku vytvarujte z krému na zákusku růžičky a pak nechte nejlépe přes noc ztuhnout v chladničce.


12. Na druhý den ho ozdobte zbytkem kondenzovaným mlékem, které jsme si nechali na začátku.


13. Následně opatrně odeberte formu a nakrájejte.

Hotovo! Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!