Labužnické brambory se zakysanou smetanou, mozzarellou a šunkou: Schovají do kapsy i tradiční francouzáky

Labužnické brambory se zakysanou smetanou, mozzarellou a šunkou jsou dokonalým spojením chutí, které rozproudí vaše chuťové buňky. Tento recept je ideální pro všechny, kteří milují syté a bohaté chody. Jednoduchá příprava a fantastický výsledek vás přesvědčí, že je to jídlo, které budete chtít zařadit do svého kulinářského repertoáru.

Zdroj: Tata Pereira

Co budeme potřebovat:

Hlavní suroviny:

  • 1 kg brambor
  • 2 šálky mléka nebo sladké smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kostka kuřecího vývaru
  • Červená sladká paprika
  • 1 kelímek kyselé smetany
  • 300 g šunky (nakrájené nebo nastrouhané)
  • 300 g mozzarelly (nastrouhané)
  • Špetka oregana
  • Strouhaný parmazán
  • Sůl a pepř podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Příprava brambor: Brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka.

2) Příprava smetanové omáčky: Ve směsi mixéru zpracujeme mléko nebo smetanu, cibuli, česnek, bujon, papriku, mouku a sůl do hladka. Směs přivedeme na pánvi k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Po sundání z ohně vmícháme zakysanou smetanu.

3) Vrstvení: Na dno zapékací mísy dáme vrstvu brambor, zalijeme omáčkou, posypeme parmazánem a pokračujeme vrstvením, dokud nevyužijeme všechny ingredience.

4) Závěrečná vrstva: Na vrch dáme mozzarellu a šunku, posypeme oreganem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C do zlatova, zhruba 15-20 minut.

Opékané brambory s kuřecími prsy a česnekem na másle – naprosto jednoduché, ale výborné

Závěr

Labužnické brambory jsou dokonalým řešením pro každého, kdo hledá rychlý, ale neobyčejně chutný oběd nebo večeři. Tento recept je důkazem, že i z jednoduchých surovin lze vykouzlit něco skutečně speciálního. Vychutnejte si bohatou chuť tohoto jedinečného pokrmu!