Labužnické brambory se zakysanou smetanou, mozzarellou a šunkou jsou dokonalým spojením chutí, které rozproudí vaše chuťové buňky. Tento recept je ideální pro všechny, kteří milují syté a bohaté chody. Jednoduchá příprava a fantastický výsledek vás přesvědčí, že je to jídlo, které budete chtít zařadit do svého kulinářského repertoáru.
Co budeme potřebovat:
Hlavní suroviny:
- 1 kg brambor
- 2 šálky mléka nebo sladké smetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 kostka kuřecího vývaru
- Červená sladká paprika
- 1 kelímek kyselé smetany
- 300 g šunky (nakrájené nebo nastrouhané)
- 300 g mozzarelly (nastrouhané)
- Špetka oregana
- Strouhaný parmazán
- Sůl a pepř podle chuti
Jak budeme postupovat:
1) Příprava brambor: Brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě do měkka.
2) Příprava smetanové omáčky: Ve směsi mixéru zpracujeme mléko nebo smetanu, cibuli, česnek, bujon, papriku, mouku a sůl do hladka. Směs přivedeme na pánvi k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Po sundání z ohně vmícháme zakysanou smetanu.
3) Vrstvení: Na dno zapékací mísy dáme vrstvu brambor, zalijeme omáčkou, posypeme parmazánem a pokračujeme vrstvením, dokud nevyužijeme všechny ingredience.
4) Závěrečná vrstva: Na vrch dáme mozzarellu a šunku, posypeme oreganem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C do zlatova, zhruba 15-20 minut.
Opékané brambory s kuřecími prsy a česnekem na másle – naprosto jednoduché, ale výborné
Závěr
Labužnické brambory jsou dokonalým řešením pro každého, kdo hledá rychlý, ale neobyčejně chutný oběd nebo večeři. Tento recept je důkazem, že i z jednoduchých surovin lze vykouzlit něco skutečně speciálního. Vychutnejte si bohatou chuť tohoto jedinečného pokrmu!