Zapečené nové brambory s mletým masem a smetanou 3v1: Jen uložte na plech a máte oběd nebo večeři

Přinášíme vám recept na zapečené nové brambory s mletým masem a smetanou, který představuje dokonalé řešení pro každého, kdo hledá rychlý, jednoduchý a přitom neobyčejně chutný oběd nebo večeři. Tento recept 3v1 umožňuje přípravu celého jídla na jednom plechu, což vám ušetří čas i námahu při mytí nádobí.

Zdroj: gotovim-doma.ru

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg nových brambor
  • 1 velkou cibuli
  • 500 g mletého masa
  • 200 g eidamu
  • 2 vejce
  • 2 starší rohlíky (namočené v troše mléka)
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • Sůl
  • Barevný pepř
  • Sušený česnek
  • Olej

Jak budeme postupovat:

1) Příprava masové směsi: Do mletého masa nastrouháme sýr, přidáme vejce a namočené kousky rohlíků. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

2) Příprava brambor: Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Zapékací nádobu vymažeme olejem a polovinu brambor rovnoměrně rozložíme na dno. Brambory osolíme, opepříme, posypeme sušeným česnekem a zalijeme polovinou smetany.

3) Vrstvení: Na brambory rovnoměrně rozložíme nakrájenou cibuli a na ní rozprostřeme masovou směs. Pokud je to těžké, pomůžeme si rukama namočenýma ve studené vodě.

4) Dokončení: Na masovou směs poklademe zbytek brambor, které opět osolíme, opepříme, posypeme česnekem a zalijeme zbylou smetanou.

5) Pečení: Zapékáme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi hodinu, dokud není pokrm zlatavý.

Dokonalé šťavnaté hovězí na hořčici – zamilujete si ho!

Závěr

Zapečené nové brambory s mletým masem a smetanou jsou ideální volbou pro každého, kdo si chce užít chutný a vyvážený pokrm s minimálním úsilím. Tento recept je důkazem, že i jednoduchá příprava může vést k vynikajícím gastronomickým výsledkům. Užijte si tento bohatý a uspokojivý oběd nebo večeři.