Dnes vás zavedeme na cestu do Švédska prostřednictvím jedinečného receptu na kokosový koláč s tvarohem a rozinkami. Tento křehký zázrak je nejen bohatý na chuťové zážitky, ale také snadný k přípravě. Připravte se na výlet do světa švédských pochoutek a užijte si každou lahodnou lžičku tohoto kokosového kouzla!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Švédský kokosový koláč s tvarohem a rozinkami
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 750 g tvarohu
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- 500 ml mléka
- 1 lžíce strouhaný kokos
- hrst rozinek + rum – podle chuti
- 140 g rozpuštěného másla
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: Do mísy nasypejte mouku, přisypejte cukr a prášek do pečiva – dobře promíchejte.
2. Získanou suchou směs rozdělte na dvě 1/2 a jednu 1/2 nasypte na plech vymazaný máslem.
3. Příprava krému: V jiné míse smíchejte tvaroh s vejcem, cukrem, dále přilijte mléko a nasypejte strouhaný kokos – vše dobře promíchejte/vyšlehejte.
4. Výsledný tvarohový krém rovnoměrně rozetřete na plech se suchou směsí a rozprostřete rozinky namočené v rumu, potom na ně rovnoměrně rozprostřete druhou 1/2 suché směsi.
5. Povrch potřete rozpuštěným máslem a pečte v předehřáté troubě 65 minut při 160 °C.
6. Po upečení ho ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!