Recept na námořnické řízky s pečenými bramborami a zeleninou představuje klasické jídlo, které zaujme každého milovníka pravé domácí kuchyně. Jedná se o bohaté, šťavnaté a aromatické pokrm, jehož příprava je jednodušší, než by se mohlo zdát. Tento recept kombinuje výrazné chutě vepřového masa, zeleniny a bylinek, což vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Co budeme potřebovat:
- 9-13 tenčích plátků vepřového masa (např. krkovička)
- 2 středně velké cibule
- 2 větší mrkve
- 2 lžičky libečku
- 2 lžičky majoránky
- 600 ml masného vývaru
- 100 ml vody
- Sůl a černý mletý pepř
- 5 kuliček černého pepře
- 2 kusy bobkového listu
- Olej
- 1-2 lžíce hladké mouky (rozmíchané ve vodě pro zahuštění)
- Kopr nakrájený nadrobno (nemusí být)
Jak budeme postupovat:
1) Příprava zeleniny: Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, orestujte na oleji. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a smažte společně asi 5 minut.
2) Příprava masa: Maso osolte, opepřete a obalte v mouce. Zeleninu odstraňte z pánve a vložte do hlubšího hrnce. Na pánvi zprudka osmahněte obalené plátky masa z obou stran a následně je vložte do hrnce na zeleninu.
3) Vaření: K masu a zelenině přidejte výpek z pánve, který získáte vypláchnutím pánve 100 ml vody. Zalijte 600 ml masného vývaru, přidejte bylinky, bobkové listy, pepřové kuličky a vařte na mírném ohni 50-60 minut.
4) Dokončení: Omáčku zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě a přidejte nakrájený kopr.
5) Podávání: Námořnické řízky podávejte s pečenými bramborami a kyselými okurkami pro dokonalý gastronomický zážitek.
https://primainspirace.cz/2024/02/17/dokonala-marinada-na-pecene-brambory-kterou-budete-pripravovat-velmi-casto/
Závěr
Námořnické řízky s pečenými bramborami a zeleninou jsou skvělým příkladem toho, jak můžete pomocí tradičních surovin připravit výjimečné a chutné jídlo. Tento recept je dokonalým vyjádřením lásky k dobrému jídlu a poskytne vám i vašim blízkým skutečný kulinářský zážitek.