Dnes se vydáme na cestu za lahodným dezertem, který oslní vaše chuťové buňky a zkrátí čekání na sladkou pochoutku. Nepečený sušenkový dezert se skořicí a kondenzovaným mlékem je jedinečnou kombinací rychlosti a chutí, kterou připravíte během chvilky. Připravte se na sladký únik do světa jednoduchých radostí a pochoutek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený sušenkový dezert se skořicí a kondenzovaným mlékem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 3/4 sklenice citronové šťávy (180 ml)
- 2+1/2 šálky kondenzovaného mléka (800 g)
- citronová kůra a skořice (volitelné)
Ostatní:
- 300 g skořicové sušenky
Na zdobení a posypání:
- zbylé skořicové sušenky
Jak budeme postupovat:
1. Citrony vymačkejte a získejte z nich 3/4 sklenice šťávy.
2. V míse smíchejte kondenzované mléko s vymačkanou propasírovanou (scezenou) citronovou šťávou – 1 minutu míchejte a získáte krém (podle chuti můžete přidat také nastrouhanou citronovou kůru a skořici).
3. Získaný krém naneste do cukrářského sáčku a rozetřete ho po celém dně formy na pečení o rozměru 20 × 22 cm.
4. Následně rozložte první vrstvu skořicových sušenek a opět rozetřete krém, který uhlaďte – postup opakujte po povrch, kde ukončíte rozetřeným krémem a potom uložte na 3-4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
5. Na závěr rozdrťte zbylé sušenky v kuchyňském robotu a ozdobte-posypejte nimi vrch a boky dezertu.
6. Báječný nepečený sušenkový dezert se skořicí podávejte s láskou, velkou chutí a skvělým pocitem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť
VIDEO NÁVOD: