Hospodské vepřové řízky připravené přírodně: Vynikající nedělní oběd

Představujeme recept na klasické hospodské vepřové řízky připravené na přírodně, který přináší autentickou chuť tradiční české kuchyně přímo na váš stůl. Tento recept je ideální pro milovníky výrazných masových jídel a je dokonalým vyvrcholením rodinného oběda či večeře. Připravte se na šťavnaté vepřové řízky plné chuti.

Zdroj: smaker.pl

Co budeme potřebovat:

  • 800 g vepřové krkovičky
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Olej
  • Mouka hladká
  • 1 polévková lžíce domácí vegety
  • 1 bobkový list
  • Pár kuliček pepře
  • 500 ml vývaru
  • Sůl, pepř

Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa: Vepřovou krkovičku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 2 cm široké pásky. Maso osolíme, opepříme a posypeme domácí vegetou. Poté maso obalíme v mouce.

2) Smažení masa: Na pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme maso z obou stran, dokud se nezatáhne. Maso vyjmeme a odložíme.

3) Příprava omáčky: Na téže pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, krátce promícháme a zalijeme vývarem. Maso vložíme zpět na pánev, přidáme bobkový list, pepřové kuličky, přikryjeme a na slabém plameni dusíme 50-60 minut.

4) Dokončení: Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Omáčku promícháme, necháme převařit a poté můžeme podávat.

https://primainspirace.cz/2024/02/17/dokonala-marinada-na-pecene-brambory-kterou-budete-pripravovat-velmi-casto/

Závěr

Hospodské vepřové řízky připravené na přírodně jsou klasikou, která nikdy nezklame. Díky jednoduchosti přípravy a bohaté chuti si toto tradiční jídlo rychle získá své místo mezi vašimi oblíbenými recepty. Užijte si autentickou chuť domácí české kuchyně.