Vítejte v říši fantazie a lahodných experimentů, kde se spojují tradiční chutě s moderním šmrncem! Dnes vám představíme recept, který vás zavede do světa harmonie barev a překvapivých textur. Koláč s tvarohovo-kokosovými kuličkami v dvoubarevném těstě je mistrovským dílem, které zaujme nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše oči. Připravte se na cestu plnou kulinářských objevů a užijte si každou lahodnou skladbu této dokonalé sladké symfonie!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Koláč s tvarohovo-kokosovými kuličkami v dvoubarevným těstě
Co budeme potřebovat:
Kokosové kuličky:
- 200 g nízkotučný tvaroh
- 3 lžíce moučkový cukr
- 110 g kokosové vločky
- 1 žloutek
Dvoubarevné těsto:
- 4 vaječné bílky + špetka soli
- 150 g cukru + 3 žloutky
- 50 g nízkotučný tvaroh
- 160 g měkké máslo
- 250 g hladká mouka
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Poleva:
- 400 ml smetana 30%
Na zdobení a posypání:
- kakaový prášek
Jak budeme postupovat:
1. Příprava kokosových kuliček: Do mísy dejte nízkotučný tvaroh, přisypejte moučkový cukr, kokosové vločky a přidejte žloutek – dobře promíchejte a rukama vytvarujte kuličky, které položte na tác – uložte do mrazáku.
2. Příprava těsta: Do nádobky dejte vaječné bílky a přidejte špetku soli – vyšlehejte do tuhé bílé pěny.
3. Do velké mísy od robotu nasypejte cukr a přidejte žloutky – šlehejte a během šlehání postupně přidávejte nízkotučný tvaroh, měkké máslo a přisypávejte mouku s práškem do pečiva – pořádně vyšlehejte a vypracujte těsto.
4. Následně do těsta přidejte vyšlehanou bílkovou pěnu – dobře promíchejte.
5. Do formy na pečení o rozměru 27 x 18 cm vyloženou papírem si naneste a rozetřete těsto, kde trochu těsta nechte v míse a nasypejte do něho kakao – promíchejte, naneste a rozetřete na první těsto.
6. Potom do těsta zapíchejte kokosové kuličky pěkně vedle sebe s mezery mezi sebou.
7. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C na horním/spodním ohřeve a po upečení vyndejte z formy a položte na mřížku – nechte vychladnout.
8. Příprava polevy: Do nádoby nalijte smetanu 30% – vyšlehejte ji a následně ji rozetřete na vychladlý koláč.
9. Na závěr ozdobte-posypejte kakaovým práškem a podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!