Vynikající lívance s jablky, které jsou úžasně nadýchané, vláčné a nejde do nich žádné droždí

Představujeme vám recept na vynikající lívance s jablky, které jsou úžasně nadýchané a vláčné bez použití droždí. Tyto lívance jsou ideální pro sladkou večeři nebo jako bohatá snídaně, která potěší celou rodinu. Díky jednoduché přípravě a výborné chuti si je oblíbíte na první ochutnání.

Zdroj: istock.com

Co budeme potřebovat:

  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • Špetka soli
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek nastrouhaných jablek (asi 2 kusy jablek)
  • 1 lžíce oleje

Náplň (volitelné):

  • Jogurt
  • Tvaroh
  • Zakysaná smetana
  • Džem

K posypání:

  • Moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s cukrem, vanilkovým cukrem, mlékem a solí. Postupně přisypeme mouku, důkladně mícháme, abychom předešli vzniku hrudek. Nakonec přimícháme nastrouhaná jablka.

2) Vyšlehání bílků: Bílka vyšleháme na tuhý sníh a opatrně je vmícháme do těsta.

3) Pečení lívanců: Na rozpálené pánvi vymazané olejem pečeme lívance z obou stran na středním ohni, dokud nezískají světle hnědou barvu.

4) Podávání: Hotové lívance podáváme s náplní dle vlastního výběru. Mohou být podávány s jogurtem, tvarohem, zakysanou smetanou, džemem nebo jen posypané moučkovým cukrem.

Přečtěte si také:

Závěr

Tento recept na lívance s jablky je dokonalým příkladem toho, jak můžete rychle a jednoduše připravit lahodný pokrm, který osloví všechny členy rodiny. Ať už jako snídaně nebo večeře, tyto lívance jistě zpříjemní váš stůl a nabídnou vám jedinečný gastronomický zážitek. Přejeme vám dobrou chuť!