Dnes vám představíme jedinečnou pochoutku, která rozhýbe váš jídelníček a přinese do vaší kuchyně nový rozměr chutí. Netradiční slaninová roláda s bramborami, vepřovou panenkou, sýrem a vejcem je ohromující kombinací, která vás dostane. Připravte se na dobrodružství plné sytých chutí a krok za krokem objevujte tajemství této neodolatelné pochoutky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slaninová roláda s bramborami, vepřovou panenkou, sýrem a vejcem
Co budeme potřebovat:
- 400 g slaniny
- 2 brambory
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 300 g vepřová panenka
- 100 g sýr mozzarella
- 6 vajec
Salát:
- 2 rajčata
- 1 salátová okurka
- svazek jarní cibulky
Zálivka na salát:
- 25-30 ml olivový olej
- citronová šťáva
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si obdélníkovou zapékací mísu a obalte ji celou ve slanině – nechejte ji vyčnívat z mísy.
2. Nakrájejte brambory na kolečka a nakládejte je na slaninu, pak dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou.
3. Následné na brambory položte nakrájené a jemně vyklepané plátky vepřové panenky a posypejte strouhaným sýrem mozzarella – postup opakujte ještě jednou, ale na vrch položte vepřové plátky a rozklepněte vejce, potom zabalte do slaniny a celou mísu do alobalu.
3. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
4. Salát: Do salátové mísy nakrájejte rajčata, salátovou okurku a svazek jarní cibulky.
5. Zálivka na salát: Do misky nalijte olivový olej, přilijte citronovou šťávu a dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
6. Získanou zálivkou přelijte salát – pořádně promíchejte.
7. Roládu podávejte s připraveným zeleninovým salátem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: