Přinášíme vám recept na dokonalou lahůdku, která okouzlí vaše chuťové buňky – nepečené nebeské řezy s mascarpone a nutellou. Tato jednoduchá pochoutka je připravena být hitem na každé oslavě nebo prostě jen jako sladký zážitek pro vás a vaše blízké.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduché nepečené nebeské řezy s čokoládou
Co budeme potřebovat:
- 400 g mascarpone
- 500 ml smetana ke šlehání
- 150 g bílá čokoláda
- 150 g nutelly (3 lžíce)
- 200 ml mléka – na namáčení
- 400 g sušenek
Na zdobení a posypání:
- strouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. V míse mixérem vyšlehejte mascarpone a přilijte smetanu ke šlehání – znovu šlehejte, dokud nevznikne hladký krém, který pak rozdělte na dvě poloviny.
2. Bílou čokoládu rozpusťte nad párou a přilijte ji k jedné polovině krému – vyšlehejte dohladka a do druhé poloviny krému přidejte nutellu – vyšlehejte.
3. Připravte si formu na pečení o rozměrech 16 × 26 cm.
4. Následně sušenky namočte do mléka a položte je na dno formy, pak je potřete tmavým krémem, uhlaďte a pokračujte další řadou sušenek.
5. Na sušenky rozetřete bílý krém – uhlaďte a vrstvení opakujte s další řadou sušenek: tmavým krémem, dalšími sušenkami a bílým krémem.
6. Poslední řadu sušenek pokryjte zbylým krémem a rozetřete po povrchu dortu.
7. Na závěr posypejte strouhanou čokoládou a před podáváním nechte alespoň 4 hodiny chladit.
6. Podávejte s láskou.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!