Úžasný nádivkový koláček: Největší delikatesa z jablek

Objevte kouzlo domácího jablečného koláče s tvarohem, který je pravou velikonoční delikatesou a zaručeně obohatí váš slavnostní stůl. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou této luxusně chutnající pochoutky, která si získá srdce každého milovníka sladkého.

Zdroj: youtube/Готовим з Іриною Хлебниковою

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • Mouka: 500 g
  • Vejce: 2 střední
  • Krupicový cukr: 200 g
  • Máslo nebo margarín: 250 g
  • Prášek do pečiva: 10 g
  • Sůl: 1/4 lžíce

K plnění:

  • Jablka: 4 větší nebo 6 menších
  • Vanilín
  • Skořice: 1 lžíce mleté
  • Tvaroh: 500 g
  • Zakysaná smetana: 100 g
  • Krupicový cukru: 80 g
  • Vejce: 1 střední
  • Vanilka: špetka
  • Sůl: 1/4 lžičky
  • Škrob nebo mouka: 1-2 lžíce (pokud je to nutné)

Jak budeme postupovat:

1) Máslo vyšleháme s cukrem do pěny.

2) Přidáme vejce, sůl, prášek do pečiva a mouku, zpracujeme do hladkého těsta.

3) Těsto zabalíme do fólie a chladíme v lednici 40 minut.

4) Těsto rozdělíme, jednu polovinu rozválíme na pečícím papíru.

5) Připravíme náplň: nastrouhaná jablka smícháme s vanilkou a skořicí.

6) Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, cukrem a vejcem.

7) Na těsto vrstvíme jablka a tvarohovou směs.

8) Druhé těsto rozválíme, překryjeme náplň a okraje začistíme.

9) Koláč potřeme vajíčkem a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

Závěr

Tento nádivkový koláček s jablečnou a tvarohovou náplní je dokonalým spojením chutí, které oslaví jakoukoliv příležitost. Dopřejte si a svým blízkým tento nevšední gastronomický zážitek a užijte si společné chvíle plné sladké radosti.