Kakaový koláč s čokoládovo-smetanovou polevou – bábovka trochu jinak!

Připravte se na neodolatelný zážitek s naším kakaovým koláčem s čokoládovo-smetanovou polevou, který představuje klasickou bábovku v úplně novém světle! Tento bohatý a vláčný koláč kombinuje intenzivní kakaovou chuť s luxusní a hladkou čokoládovo-smetanovou polevou, což vytváří dokonalou harmonii sladkostí, které si zamiluje každý milovník čokolády. Ať už hledáte ideální dezert pro rodinnou oslavu nebo jen chcete přinést trochu radosti do běžného dne, tento kakaový koláč je tou pravou volbou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kakaový koláč s čokoládovo-smetanovou polevou - bábovka trochu jinak!

Kakaový koláč s čokoládovo-smetanovou polevou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • Vejce 6 ks
  • Mouka 180 g
  • Cukr 200 g
  • Prášek do pečiva 10 g
  • Vanilková esence
  • Kakao 20 g
  • Špetka soli

Poleva:

  • Čokoláda na vaření 300 g
  • Tekutá smetana 100 ml

Jak budeme postupovat:

1. Oddělte bílky od žloutků 6 vajec.

2. Bílky se špetkou soli vložte do velké mísy.

3. Bílky šlehejte mixérem 5 minut nebo do tuhé pěny.

4. Ve 2 nebo 3 dávkách vmíchejte 200 g cukru.

5. Šlehejte mixérem, dokud není pěna velmi tuhá a sklovitá.

6. Přidejte postupně 6 žloutků.

7. Pokračujte v míchání, dokud nejsou žloutky hotové.

8. Poté přidejte vanilkovou esenci.

9. Šlehejte mixérem, dokud se směs dobře nespojí.

10. Přisypte 180 g mouky a 10 g prášku do pečiva.

11. Širokými pohyby směrem nahoru vmíchejte mouku pomocí stěrky.

12. Do další mísy dejte 6 – 7 polévkových lžic směsi.

13. Přisypte 20 g kakaa.

14. Míchejte stěrkou, dokud nevznikne hladká hmota.

15. Do formy vyložené pečícím papírem dejte nejprve několik lžic těsta bez kakaa.

16. Poté dejte několik lžic kakaového těsta.

17. Takto střídejte obě těsta, dokud nejsou hotová.

18. Předehřejte troubu.

19. Koláč pečte v troubě při 180 stupních po dobu 45 minut nebo dokud neprojde testem se špejlí.

20. Vyjměte pekáč z trouby.

21. Nechte koláč ve formě 5 minut, poté jej otočte na bok a nechte vychladnout.

22. Vyjměte koláč z pánve a poté jej odlepte od pečícího plechu.

23. Koláč položte na talíř nebo pracovní desku.

24. Do mísy dejte 300 g nalámaných kousků čokolády.

25. Přidejte 100 ml tekuté smetany.

26. Vložte mísu do mikrovlnné trouby na 1-2 minuty v 30 sekundových krocích.

27. Čokoládu míchejte, dokud nebude hladká.

28. Dort polijte připravenou čokoládou.

29. Dort uložte do chladničky na nejméně 3 hodiny.

30. Nakrájejte na plátky.

Kakaový koláč s čokoládovo-smetanovou polevou - bábovka trochu jinak!

Hotovo! Dobrou chuť!

Kakaový koláč s čokoládovo-smetanovou polevou - bábovka trochu jinak!

VIDEO RECEPT: