Připravte si domácí houskové knedlíky vařené ve vodě

Houskové knedlíky jsou klasickou součástí české kuchyně a skvěle doplňují různé omáčky a masová jídla. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to – nadýchané, měkké a voňavé knedlíky, které zkrášlí každý stůl.

Zdroj: Jana Spurná

Co budeme potřebovat:

  • 360 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 1/4 kostky kvasnic
  • 1 vejce
  • 2 starší rohlíky nakrájené na kostky

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Do mísy dejte mouku, sůl, olej, vejce a mléko. Udělejte důlek a do něj rozdrobte kvasnice, které posypte troškou soli a nechte chvíli odpočinout. Poté vypracujte těsto a přidejte nakrájené rohlíky. Promíchejte, dokud se těsto nelepí na ruce.

2) Kynutí těsta: Nechte těsto kynout 1 hodinu. Poté z těsta vytvarujte 2 šišky a nechte je kynout dalších 10-15 minut. V polovině kynutí šišky otočte, aby nakynuly rovnoměrně z obou stran.

3) Vaření knedlíků: Vařte šišky v osolené vodě po obou stranách 8 minut, přikryté pokličkou. Vařte na mírném ohni, aby voda jen prublávala.

4) Dokončení knedlíků: Po uvaření knedlíky vyjměte, propíchejte špejlí a potřete olejem nebo máslem.

Recept na domácí hrnkové knedlíky: Jiné už nedělám

Závěr:

Houskové knedlíky vařené ve vodě jsou výborným doplňkem k mnoha tradičním českým jídlům. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek je vždy nadýchaný a chutný.