Zapékané sendviče úplně jinak: Toto by nás nenapadlo a přitom tak jednoduché, rychlé a výborné!

Přemýšlíte nad rychlou, jednoduchou a přitom vynikající večeří? Vyzkoušejte náš recept na zapékané sendviče, které jsou připraveny netradičním způsobem. Tento recept změní váš pohled na klasické sendviče a stane se oblíbenou večerní pochoutkou. Pro přípravu potřebujete pouze zapékací mísu a pár běžně dostupných ingrediencí.

Zdroj: Confeitando com Daniela Bolos

Co budeme potřebovat:

  • Toastový chléb
  • 300 g šunky
  • 300 g tvrdého sýra
  • Majonéza
  • Olivy
  • Oregáno
  • Rajčatový protlak
  • Rajčata

Jak budeme postupovat:

1) Příprava zapékací mísy: Na dno zapékací mísy rovnoměrně rozetřete rajčatový protlak.

2) Vrstvení sendvičů: Na protlak pokládejte krajíce toastového chleba, které potřete majonézou. Navrstvěte šunku a sýr, přidejte kolečka rajčat a olivy.

3) Další vrstvy: Opět potřete chléb rajčatovým protlakem, pokračujte vrstvou rajčat, oliv a dalším krajícem toastového chleba.

4) Opakování vrstvení: Celý proces vrstvení zopakujte, s tím rozdílem, že na vrchní vrstvu majonézy přidejte ještě jednu vrstvu rajčatového protlaku.

5) Dokončení: Poslední vrstvu rajčat posypte oreganem pro dokonalé dochucení.

6) Pečení: Sendviče zapečte v předehřáté troubě, dokud nejsou křupavé a sýr se nerozteče.

7) Podávání: Hotové zapékané sendviče nakrájejte a podávejte teplé.

Fantastický tip, jak připravit vepřové řízky jinak – bez trojobalu, s minimem oleje a nesmírně chutné!

Závěr

Zapékané sendviče připravené tímto způsobem jsou skvělou večeří, když nemáte čas nebo chuť trávit hodně času v kuchyni. Tento recept je důkazem, že i s jednoduchými ingrediencemi lze připravit něco výjimečného a chutného. Užijte si každé sousto této lahodné večeře!