Domácí quesadillas plněné sýrem – pro všechny milovníky sýra a mexické kuchyně

Představujeme vám náš recept na domácí quesadillas plněné sýrem. Tato jednoduchá a chutná pochoutka je ideálním jídlem pro všechny milovníky sýra a mexické kuchyně. Připravit si ji můžete rychle a snadno, ať už jako rychlý oběd nebo večeři. Pojďme se do toho pustit a vychutnat si skvělou chuť quesadillas!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí quesadillas plněné sýrem

Co budeme potřebovat:

na 6-7 quesadillas:

  • Vejce 2 vejce
  • Mléko 200 ml
  • Mouka 200 g
  • Voda 200 ml
  • Olej 20 ml
  • Sýr 150 g
  • Mozzarella 150 g
  • Sýr 150 g
  • Plátky šunky 50 g (volitelné)
  • Sůl

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy dejte 2 vejce, 200 ml mléka, 200 ml vody, 20 ml slunečnicového oleje, prosejte 200 g mouky a přidejte špetku soli. Dobře promíchejte metličkou, dokud směs nebude hladká a nebudou v ní žádné hrudky mouky.

2. Nechte půl hodiny chladit.

3. Mezitím si připravte sýrovou směs. Na talíři nastrouhejte na velkém struhadle 3 druhy sýra.

4. Vidličkou nebo rukama dobře promíchejte, dokud se sýry nespojí.

5. Směs vyjměte z lednice a znovu promíchejte malou stěrkou, aby se směs homogenizovala.

6. Rozpalte palačinkovou pánev. Potřete ji trochou slunečnicového oleje.

7. Nabírejte směs, dokud není celé dno pánve zcela pokryto (asi plná naběračka).

8. Vytvořená vrstva by měla být co nejtenčí, ale pokud máte raději silnější placky, není to problém, stačí přidat více těsta.

9. Asi po 5-6 minutách, kdy je placka upečená, ji pomocí špachtle otočte na druhou stranu.

10. Na jednu polovinu palačinky přidejte sýrovou směs a rovnoměrně ji rozetřete. Kolem okraje nechte volný prostor, aby sýr při přeložení palačinky nevytekl.

11. Placku uzavřete stranou bez sýra nahoře.

12. Pečte ještě 1-2 minuty na jedné straně, poté překlopte na druhou stranu a pečte ještě 1 minutu.

13. Vyjměte na talíř a nechte mírně vychladnout.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: