Netradiční domácí pizza z bílého zelí a brambor je nejen originálním receptem, ale také lahodnou alternativou k tradičním pizzám. Tato kombinace zelí, brambor a dalších lahodných ingrediencí vás příjemně překvapí svým jedinečným a chutným výsledkem. Připravte se na cestu do světa netradičního pizzového umění a pusťte se do vaření!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pizza z bílého zelí a brambor
Co budeme potřebovat:
- 1/2 hlávky zelí
- 1 brambora
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na smažení
- 3 stroužky česneku
- rajčatová omáčka – na potírání základu
- 1 rajče
- 100 g strouhaný sýr nebo podle chuti
- nasekaná čerstvá petrželka + čerstvý kopr + zelená jarní cibulka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte jemně 1/2 bílého zelí a přendejte do mísy, kde ho zalijte vroucí vodou – nechejte 10 minut odpočívat.
2. Do jiné mísy rozklepněte vejce, které dochuťte solí a černým mletým pepřem – vyšlehejte/promíchejte.
3. Následně do vaječné směsi přimíchejte strouhanou bramboru – dobře promíchejte.
4. Po 10 minutách bílé zelí v míse sceďte a nalijte na ně připravenou směs – pořádně promíchejte.
5. Ná pánev s rozehřátým olivovým olejem položte jemně nakrájený česnek na plátky – smažte do zlatohněda a po smažení přendejte do malé misky.
6. Do stejné pánve dejte směs – smažte ji z obou stran dozlatova a dokřupava pod pokličkou 10 minut.
7. Na závěr potřete rajčatovou omáčkou, naaranžujte kolečka rajče, smaženého česneku, posypejte strouhaným sýrem a rozprostřete nakrájenou čerstvou petrželkou s čerstvým koprem a zelenou jarní cibulkou – smažte, dokud se sýr nerozteče.
8. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!