Čokoládový blesk s grankem a vůní kávy: Úžasný šťavnatý koláč připravený za 15 minut – pro mou rodinu číslo 1!

Tento výborný šťavnatý koláček s kávou, džemem a čoko polevou je připravený za pouhých 15 minut a stane se vaším číslem 1 pro každou příležitost. Jeho bohatá chuť a jednoduchost přípravy potěší každého milovníka sladkého.

Zdroj: Canal Marcos Lima

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek Granka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 prášek do pečiva

Na polití:

  • 1/2 hrnek uvařené oslazené kávy Nescafé (nebo kávy bez kofeinu, případně cappuccina)
  • malinový džem k potření

Poleva:

  • 2,5 dl smetany ke šlehání
  • 200 g čokolády na vaření

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Do misky dáme rozšlehaná vejce, krystalový cukr, polohrubou mouku, granko, olej a prášek do pečiva. Zamícháme a vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech.

2) Pečení: Pečeme ve vyhrané troubě při teplotě 180 stupňů po dobu 35 až 45 minut.

3) Polití a potření: Upečený, ještě teplý koláč pokapeme teplou oslazenou kávou, necháme chvíli vsáknout a poté těsto potřeme malinovým džemem.

4) Příprava polevy: Ve smetaně ke šlehání rozpustíme čokoládu na vaření, spolu uvaříme, vylijeme na těsto a rozetřeme.

5) Odpočinek: Koláč necháme na chladném místě odleží 8 až 10 hodin.

6) Dekorace a servírování: Nakonec koláč pokrájíme na menší kousky a dozdobíme například šlehačkou.

Nejlepší domácí jablečný koláč z hrnku – Užije si ho celá rodina i přátelé

Závěr

Tento čokoládový blesk s grankem a vůní kávy je perfektní volbou pro každou slavnostní příležitost nebo jen tak pro radost. Jeho jednoduchá příprava a bohatá chuť uspokojí i ty nejnáročnější chutě. Přejeme vám dobrou chuť!