Máte rádi palačinky, oreo sušenky a tvarohovou náplň? Co kdybyste mohli všechny tyto lahodné pochoutky spojit do jednoho fantastického dezertu? Tato nepečená palačinková oreo sušenkovo-tvarohová roláda s arašídy je dokonalým spojením všech těchto chutí do jednoho sladkého zážitku. Bez nutnosti pečení a s jednoduchým postupem ji můžete snadno připravit doma. Připravte se na explozi chutí a pusťte se do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečená palačinková oreo sušenkovo-tvarohová roláda s arašídy
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 10 g vanilkový cukr
- 1,5 lžíce cukru
- 45 g kakaový prášek
- 300 ml mléka
- 150 g mouky
- 45 g másla
Náplň:
- 5 lžic tvarohu
- 3 lžíce karamelové kondenzované mléko
- 10 sušenek oreo
Poleva:
- 85 g hořké čokolády
- 100 g smetany 33 %
- 60 g arašídů
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, dochuťte solí, vanilkovým cukrem a cukrem – vyšlehejte, dále přisypejte prosátý kakaový prášek – promíchejte, přilijte mléko – promíchejte, poté nasypejte prosátou mouku – promíchejte a nakonec přilijte rozpuštěné máslo – pořádně promíchejte do jemné konzistence.
2. Následně pomocí naběračky nalijte těsto na pánev na sporáku – smažte z obou stran do zlatohněda a po smažení přendejte na talíř.
3. Plnění: Do jiné mísy dejte tvaroh a přilijte karamelové kondenzované mléko – promíchejte a náplní potřete první palačinku na alobale – postup opakujte, kde se natřené palačinky spojí na sebe, ale ne do konce a posypejte je rozdrcenými oreo sušenkami.
4. Potom je pomocí alobale srolujte do velký rolády a uložte na 4 hodiny do lednice.
5. Poleva: Do malé misky dejte rozlámanou hořkou čokoládu, rozpusťte ji v mikrovlnce nebo na páře a přidejte do ní smetanu 33 % – dobře promíchejte a na závěr vsypejte rozdrcené arašídy – pořádně promíchejte.
6. Poté vyndejte roládu z lednice, položte ji na mřížku a přelijte polevou, kterou pěkně rozetřete a uhlaďte – uložte opět na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
7. Roládu podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!