Jablečné sušenky s rozinkami: Jsou naprosto jednoduché a za chvilku upečené – milují je děti i dospěláci!

Objevte kouzlo domácích jablečných sušenek s rozinkami, které jsou nejenom neuvěřitelně chutné, ale i tak jednoduché na přípravu, že je zvládne každý. Tyto sušenky si získají srdce jak dětí, tak dospělých díky své jemnosti a lahodné chuti. Ideální pro odpolední svačinu nebo jako rychlý dezert k čaji.

Zdroj: Natalia Bulochka

Co budeme potřebovat:

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g másla
  • Špetka soli
  • 2 jablka
  • 30 g rozinek
  • 15 g prášku do pečiva (nebo 10 g podle typu)
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1/4 lžičky skořice

Jak budeme postupovat:

1) Začneme smícháním vajec s cukrem a špetkou soli. Tuto směs dobře utřeme metličkou, aby se cukr rozpustil a směs získala na objemu. Poté přidáme změklé máslo a opět promícháme. Postupně přisypeme prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva a začneme těsto míchat, dokud nedosáhneme hladké a jednotné konzistence.

2) Následně do těsta vmícháme nadrobno nakrájená oloupaná jablka a rozinky, které dodají sušenkám nejen chuť, ale i zajímavou texturu. Vzniklou hmotu důkladně promícháme, abychom zajistili rovnoměrné rozložení jablíček a rozinek v těstě.

3) Připravíme si plech vystlaný pečícím papírem a pomocí lžíce na něj klademe kopečky těsta, které se při pečení roztečou do typického tvaru sušenek. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 20 minut, dokud sušenky nezískají zlatavou barvu a nejsou pevné na dotek.

Hrnkový jablečný koláč s úžasnou chutí a přípravou – všichni si ho zamilují

Závěr:

Hotové jablečné sušenky necháme chvíli vychladnout přímo na plechu a poté je můžeme posypat směsí moučkového cukru a skořice pro dokonalé dochucení. Tyto sušenky jsou skvělým doplňkem k odpolednímu čaji nebo kávě a díky své jednoduchosti a rychlé přípravě se stanou vaším oblíbeným receptem na sladké pečení.