Pokud sháníte perfektní recept na rychlý a chutný strakatý tvarohový koláč, pak jste na správném místě! Tenhle strakatý tvarohový koláč je skutečnou pochoutkou pro všechny milovníky tvarohových koláčů. Pojďme se vrhnout na přípravu tohoto báječného koláče, který zaručeně ohromí každého, kdo ho ochutná! Se šálkem skvělé kávy a horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.
Rychlý a chutný strakatý tvarohový koláč
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Základ:
- 3 šálky pšeničné mouky
- 2 lžíce prášek do pečiva
- 1/2 hrnku cukru
- vanilkový cuk – podle chuti
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- 250 g másla nebo margarínu
Ostatní:
- máslo – na vymazání mísy
- strouhanka – na vysypání mísy
Tvarohový krém:
- 1,5 kg jemný tvaroh
- 8 vaječné bílky + 2 bílky ze základu
- 8 žloutky
- 1/2 hrnku cukru
- vanilkový cukr – podle chuti
- 3/4 kostky másla
- 2 vanilkové pudinky bez cukru
Na zdobení:
- rozpuštěná čokoláda – na polití
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy jsi nasypejte pšeniční mouky, přisypejte prášek do pečiva, cukr a vanilkový cukr, dále rozklepněte vejce, přidejte žloutky, kakao a máslo nebo margarín – dobře promíchejte a uhněťte těsto, které rozdělte na 2 stejné díly.
2. Plech na pečení vymažte máslem nebo margarínem a vysypejte strouhankou, pak z první poloviny těsta odtrhněte kousky a rozložte je na dno plechu.
3. Krém: Ve 2 miskách oddělte žloutky od bílků (8+2 ze základu) a bílky vyšlehejte do tuhé bílé pěny a po vyšlehaní nechejte stranou.
4. V jiné míse vyšlehejte žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo, poté za stálého šlehání postupně přidávejte tvaroh – šlehejte/míchejte, dokud se ingredience nespojí.
5. Následně přimíchejte smetanové pudinky bez cukru – promíchejte a nakonec vmíchejte bílkovou pěnu – jemně promíchejte lžící.
6. Tvarohový krém rozprostřete na těsto, jemně uhlaďte a z druhé poloviny těsta odtrhněte kousky a rozložte je na tvarohový krém.
7. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C, horní a dolní ohřev, bez konvence a po upečení nechejte vychladnout.
8. Na závěr koláč polijte rozpuštěnou čokoládou a uložte do lednice, nejlépe přec noc.
9. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!