Rozmanitost chutí spojená v jednom jednoduchém pokrmu – naši zapečenou zeleninu s bylinkovou zálivkou a vlašskými ořechy oceníte nejen pro její výbornou chuť, ale i pro snadnou přípravu a úsporu času. Tento recept vám umožní vytvořit lahodné jídlo, které může sloužit jako hlavní chod, příloha nebo dokonce veganská pochoutka. Připravte se na chuťový zážitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená barevná zelenina se zálivkou z bylinek a vlašských ořechů
Co budeme potřebovat:
Zelenina:
- 2 středně velké cukety
- 1 lilek
- 1 velká červená cibule
- 2 barevné sladké papriky
- rostlinný olej – na pokapání
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Zálivka:
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 lžička kavkazských bylinek
- 1 lžička bazalky
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce citronové šťávy
- petrželová nať – podle chuti
Ostatní:
- 50 g vlašských ořechů
Jak budeme postupovat:
1. Cuketu a lilek nakrájejte na středně velké kolečka, červenou cibuli na jemno a barevné papriky na proužky.
2. Potom je položte na plech vyložený pečícím papírem, kde cukety a lilek položte na strany, k lilku umístěte jemně nakrájenou červenou cibuli a barevné papriky nakrájené na proužky, dále pokapejte rostlinným olejem a dochuťte solí a černým mletým pepřem.
3. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C.
4. Zálivka: Mezitím nalijte olej do mísy, dochuťte bylinkami, bazalkou, přidejte prolisovaný česnek, přilijte citronovou šťávu, přisypejte čerstvě nasekanou petrželku – dobře promíchejte.
5. Když je zelenina zapečená, přendejte ji do mísy, pak střídavě přelijte připravenou zálivkou a posypejte nasekanými vlašskými ořechy, přikryjte a uložte na 1 hodinu do lednice.
6. Podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!