Připravte si tento rychlý a lahodný nepečený dezert, který si zamiluje každý člen vaší domácnosti. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na šlehačkový zákusek, který je dokonalým řešením pro jakoukoliv příležitost, kdy potřebujete rychlý a chutný dezert.
Ingredience:
Krém:
- 2 vejce
- 160-180 g cukru
- Vanilkový cukr
- 60 g škrobu
- 800 ml mléka
- 250 ml šlehačky
Glazura:
- 200 ml šlehačky
- 200 g čokolády
- 600 g sušenek
Postup přípravy:
1) Příprava krému: Vejce utřete s cukrem a škrobem. Přidejte část mléka a dobře rozmíchejte. Směs nalijte do hrnce, přidejte zbytek mléka a za stálého míchání vařte, dokud nezískáte hustý pudink. Nechte vychladnout pod fólií.
2) Šlehání šlehačky: Po vychladnutí pudinku vyšlehejte šlehačku a postupně ji vmíchejte do pudinku.
3) Vrstvení dezertu: Připravte formu o velikosti 25×35 cm. Na dno formy vyložte sušenky, poté natřete vrstvu krému, přidejte banány (pokud používáte), další vrstvu sušenek, krém a takto pokračujte. Zakončete vrstvou krému.
4) Příprava glazury: Rozpusťte čokoládu ve šlehačce na plameni a touto směsí přelijte vrchní vrstvu dezertu. Dejte ztuhnout.
5) Podávání: Po ztuhnutí dezert nakrájejte a podávejte. Přejeme vám dobrou chuť!
https://primainspirace.cz/2024/02/05/4-jablka-na-plech/
Závěr:
Tento šlehačkový nepečený zákusek je ideálním dezertem pro různé příležitosti. Jeho jednoduchá a rychlá příprava je zárukou, že si ho rychle oblíbíte. Vychutnejte si tento bohatý a krémový zákusek, který je zároveň osvěžující a naprosto neodolatelný.