Jednoduchý recept na přírodní kuřecí maso za 10 minut: Super chutné a šťavnaté řízky

Pokud hledáte rychlý a přesto vynikající recept na kuřecí prsa, tento recept vás určitě potěší. Kuřecí maso získá neodolatelnou chuť a šťavnatost a příprava vám zabere pouhých 10 minut. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři!

Zdroj: Kuhinja za 10

Ingredience:

  • Kuřecí prsa
  • 30 g másla
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Olivový olej
  • 2 vejce
  • Nasekaná petrželka
  • 1 stroužek česneku
  • 250 ml vývaru
  • Hladká mouka

Postup přípravy:

1) Příprava masa: Kuřecí prsa nakrájejte vodorovně na tenké plátky. Rozložte je na tvrdou podložku, překryjte fólií a lehce je vyklepejte tloučkem.

2) Příprava vaječné směsi: Do misky rozbijte vejce, osolte, přidejte pepř a nasekanou petrželku. Dobře promíchejte.

3) Obalování: V talíři připravte mouku. Kuřecí plátky obalte nejprve v mouce a poté ve vajíčkové směsi.

4) Smažení: Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte máslo. Až se máslo rozpustí, vložte obalené kuřecí řízky a smažte asi 3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé.

5) Dokončení: Po usmažení řízky odložte. Do pánve přidejte vývar, promíchejte a přidejte protlačený česnek a nasekanou petrželku. Přidejte kuřecí řízky zpět do pánve a dusíte 5 minut z každé strany.

PROHLÉDNĚTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:

Závěr:

Výsledkem jsou krásně šťavnaté kuřecí řízky, které potěší každého milovníka kvalitního kuřecího masa. Jednoduchost a rychlost přípravy dělá z tohoto receptu ideální volbu pro vytížené dny. Doporučujeme podávat s vaší oblíbenou přílohou a užít si tak skvělý kulinářský zážitek.