Super jemný jablečný koláč s rychlou přípravou: Taje v ústech

Připravte si tento kouzelný jablečný koláč, který je tak jemný, že taje přímo v ústech. Jednoduchá příprava a výsledný koláč, který se z talíře bude mizet rychleji, než si stihnete říct “dobrou chuť”.

Zdroj: Meine Leckeres Backen

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 150 g krystalového cukru (6 PL)
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 100 g másla (7 PL)
  • 100 g jogurtu (4,5 PL)
  • 240 g hladké mouky
  • 10 g prášku do pečiva (2 ČL)
  • 4 jablka
  • Citrónová šťáva

Na potření:

  • Meruňkový džem

Na posypání:

  • Moučkový cukr

Volitelné:

  • Nasekané ořechy
  • Mandlové lupínky

Postup Přípravy:

1) Základ těsta: Do misky rozklepněte vejce, přidejte krystalový a vanilkový cukr. Důkladně vše promíchejte metličkou. Přidejte rozpuštěné máslo, jogurt a znovu promíchejte.

2) Příprava moučné směsi: Do směsi prosejte mouku a prášek do pečiva. Důkladně vše utřete, aby se suroviny spojily v homogenní těsto.

3) Příprava jablek: Jablka oloupejte, nakrájejte na kostičky a pokapejte citrónovou šťávou. Promíchejte.

4) Těsto a jablka: Do těsta vmíchejte 2/3 připravených jablek. Těsto vlijte do vymazané formy na pečení, na vrch rovnoměrně naskládejte zbytek jablek.

5) Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě na 180°C přibližně 40 minut.

6) Finální úprava: Hotový koláč po upečení vyjměte, nechte chvilku vychladnout a poté potřete meruňkovým džemem.

7) Servírování: Před podáváním posypte koláč moučkovým cukrem a podle chuti přidejte nasekané ořechy nebo mandlové lupínky.

Závěr:

Tento jablečný koláč je ideální sladkostí k odpolední kávě nebo jako dezert po hlavním jídle. Jeho jemná a šťavnatá chuť osloví každého milovníka sladkého. Přejeme vám příjemné pečení a dobrou chuť!