Jahodový cheesecake bez pečení: Užijte si lahodný dezert bez trouby

Jahodový cheesecake bez pečení je dokonalým způsobem, jak si dopřát lahodný dezert bez nutnosti zapínat troubu. Tento recept vás okouzlí svou snadnou přípravou a bohatou jahodovou chutí. Připravte se na sladkou rozkoš, kterou si užijete bez stresu s troubou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Nepečený jahodový cheesecake
Zdroj: Alfoodchanne

Nepečený jahodový cheesecake

Co budeme potřebovat:

Základ:

  • 200 g sušenky
  • 100 g rozpuštěné máslo

Krém:

  • 150 g tvarohu
  • 200 ml smetana 33 %
  • 50 g moučkový cukr

Ostatní:

  • 15 g želatina + 60 ml vody
  • 50 g čerstvé jahody
  • 50 g ovocné želé + 250 ml vody (nebo šťáva smíchaná se želatinou)

Jak budeme postupovat:

1. Základ: Sušenky nasypte do sáčka a rozdrťte je válečkem, pak je přesypte do mísy a zalijte rozpuštěným máslem – promíchejte.

2. Připravte si kulatou formu vyloženou pergamenem na pečení a nasypte do ní základ, který pomocí dna sklenice uhlaďte – uložte na 30 minut do lednice.

Nepečený jahodový dort s tvarohovým krémem
Zdroj: Alfoodchannel

3. Do misky nasypejte želatinu a zalijte ji vodou – promíchejte a nechte odležet.

4. Potom ji přendejte do jiné misky a rozpusťte v mikrovlnné troubě.

5. Krém: Tvaroh dejte do mísy a přisypejte moučkový cukr – dobře promíchejte a zároveň vyšlehejte dohladka.

Nepečený jahodový dort s tvarohovým krémem
Zdroj: Alfoodchannel

6. Do mísy nalijte 33 % smetanu – vyšlehejte ji a přendejte do mísy s vyšlehaným tvarohem a pak přilijte rozpuštěnou želatinu – dobře promíchejte do jemné konzistence.

Nepečený jahodový dort s tvarohovým krémem
Zdroj: Alfoodchannel

7. Po 30 minutách vyjměte základ z lednice a rozetřete na něj krém, který pěkně uhlaďte  a uložte do lednice na 4 hodiny.

Nepečený jahodový dort s tvarohovým krémem
Zdroj: Alfoodchannel

8. Do misky nasypejte ovocné želé a zalijte vroucí vodou – promíchejte.

9. Po hodinách vyndejte formu z lednice a na krém naaranžujte nakrájené čerstvé jahody na půlměsíce a pomalu zalévejte ovocným želé – uložte do lednice na 2-3 hodiny na ztuhnutí.

Nepečený jahodový cheesecake
Zdroj: Alfoodchannel

10. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a půvabem.

Nepečený jahodový cheesecake
Zdroj: Alfoodchannel

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: