Jahodový cheesecake bez pečení je dokonalým způsobem, jak si dopřát lahodný dezert bez nutnosti zapínat troubu. Tento recept vás okouzlí svou snadnou přípravou a bohatou jahodovou chutí. Připravte se na sladkou rozkoš, kterou si užijete bez stresu s troubou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený jahodový cheesecake
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g sušenky
- 100 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 150 g tvarohu
- 200 ml smetana 33 %
- 50 g moučkový cukr
Ostatní:
- 15 g želatina + 60 ml vody
- 50 g čerstvé jahody
- 50 g ovocné želé + 250 ml vody (nebo šťáva smíchaná se želatinou)
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Sušenky nasypte do sáčka a rozdrťte je válečkem, pak je přesypte do mísy a zalijte rozpuštěným máslem – promíchejte.
2. Připravte si kulatou formu vyloženou pergamenem na pečení a nasypte do ní základ, který pomocí dna sklenice uhlaďte – uložte na 30 minut do lednice.
3. Do misky nasypejte želatinu a zalijte ji vodou – promíchejte a nechte odležet.
4. Potom ji přendejte do jiné misky a rozpusťte v mikrovlnné troubě.
5. Krém: Tvaroh dejte do mísy a přisypejte moučkový cukr – dobře promíchejte a zároveň vyšlehejte dohladka.
6. Do mísy nalijte 33 % smetanu – vyšlehejte ji a přendejte do mísy s vyšlehaným tvarohem a pak přilijte rozpuštěnou želatinu – dobře promíchejte do jemné konzistence.
7. Po 30 minutách vyjměte základ z lednice a rozetřete na něj krém, který pěkně uhlaďte a uložte do lednice na 4 hodiny.
8. Do misky nasypejte ovocné želé a zalijte vroucí vodou – promíchejte.
9. Po hodinách vyndejte formu z lednice a na krém naaranžujte nakrájené čerstvé jahody na půlměsíce a pomalu zalévejte ovocným želé – uložte do lednice na 2-3 hodiny na ztuhnutí.
10. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!