Pokud toužíte po lehkém, osvěžujícím dezertu, který spojuje krémovou chuť s ovocnou svěžestí, jste na správném místě! Tento bílkový dezert s krémem mascarpone a malinami je lahodnou pochoutkou pro všechny milovníky dezertů. Připravte se na jednoduchý recept, který se stane vaším oblíbeným dezertem na oslavách. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bílkový dezert s krémem mascarpone a malin
Co budeme potřebovat:
Základ:
- šťáva z 1/2 citronu
- 200 g vaječné bílky
- špetka soli
- 200 g moučkový cukr
- 7-10 ml citronová šťáva
- 20 g kukuřičný škrob
Krém:
- 500 g mascarpone
- 30 g moučkový cukr
- špetka vanilky
- 150 ml smetany 33%
- 200-250 g čerstvé maliny
Na zdobení:
- čerstvé maliny
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do mísy nalijte vyždímanou šťávu z 1/2 citronu, přidejte vaječné bílky a špetku soli – vyšlehejte a postupně během šlehání přisypávejte moučkový cukr, dále přilijte citronovou šťávu a nakonec nasypejte kukuřičný škrob – šlehejte do tuhé pěny.
2. Následně tuhou pěnu naneste a rozetřete na plech vyložený pergamenem, pěkně ji uhlaďte a pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 150 °C.
3. Krém: Do mísy dejte mascarpone, přisypejte moučkový cukr, přidejte špetku vanilky a nalijte smetanu – dobře vyšlehejte do jemného krému.
4. Z upečeného základu odříznete konce a naneste na něj připravený krém, který pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Následně pokládejte čerstvé maliny a srolujte do rolády.
6. Ozdobte zbylým krémem a střídavě naaranžujte maliny.
7. Dezert uložte do lednice na 3-4 hodiny a potom ho podávejte s láskou a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!