Vítejte u receptu na skvělé kuřecí stehna na šťavnatém zeleninovém rizotu z jednoho hrnce! Tento jednoduchý, ale lahodný pokrm je ideální volbou pro ty chvíle, kdy hledáte rychlý a zároveň výživný recept. S kuřecími stehny a aromatickým zeleninovým rizotem v jednom hrnci ušetříte čas i nádobí. Připravte se na jedinečnou kombinaci chutí, která potěší vaše chuťové buňky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí stehna na šťavnatém zeleninovém rizotu
Co budeme potřebovat:
- Okrouhlá rýže 400 g
- 3 kuřecí stehna
- 1,5 litru vývaru z kuřecího masa
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 200 g žampionů
- Sůl a pepř
- Paprika
- Tymián
- 50 ml rostlinného oleje
- Petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Umyjte a očistěte 3 kuřecí stehna.
2. Ve velkém hrnci zahřejte 50 ml rostlinného oleje a opečte kuřecí stehna z obou stran dozlatova na středním ohni.
3. Vyjměte dobře opečená kuřecí stehna na talíř. Dejte stranou a nechte odpočívat.
4. V oleji, ve kterém jste dělali kuřecí stehna, osmahněte 2 nasekané cibule po dobu 2-3 minut na středním ohni.
5. Přidejte 2 nakrájené mrkve, 1/2 červené papriky a 1/2 žluté papriky nakrájené na kostičky. Osmažte další 2-3 minuty.
6. Přidejte 200 g nakrájených žampionů a osmažte všechny zeleniny dalších 5 minut.
7. Přidejte 400 g umyté a odkapané rýže a promíchejte, aby se rovnoměrně rozložila.
8. Přilijte 1,5 litru vývaru z kuřecího masa a přidejte sůl, pepř, papriku a tymián. Promíchejte.
9. Vložte zpět opečená kuřecí stehna a přikryjte hrnec poklicí.
10. Vařte na středním až mírném ohni po dobu 30 minut.
11. Když je jídlo hotové, vypněte oheň. Ověřte, zda je rýže hotová.
12. Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a nechte odpočívat po dobu minimálně 10-15 minut s pokličkou na hrnci.
13. Zbylá šťáva bude absorbována rýží. Podávejte teplé.
Hotovo! Dobrou chuť!