Představte jsi šťavnaté marinované kuřecí špízy obalené v strouhance, pečené dozlatova a dokřupava jako delikatesu, kterou ohromíte přátelé. Jsou tak šťavnaté a zároveň v ústech křupavé, že ji je ihned zamilujte. Takže neváhejte a pusťte se do jejich přípravy!
Marinované kuřecí špízy připravené na pánvi
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Marináda:
- 700 g kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- oregano – podle chuti
- 200 g majonéza
Na obalování:
- 100 g strouhanka
- 1 lžíce sušená petrželka
- 1 lžíce česnekový prášek
Ostatní:
- 12-15 špejle
- 250 ml rostlinný olej – na smažení
- citronová šťáva – na pokapání
Jak budeme postupovat:
1. Omyjte a očistěte kuřecí prsa, poté nakrájejte na kostky široké asi 3 cm a položte do mísy. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a oreganem – dobře promíchejte, aby se koření vstřebalo a nakonec přidejte majonézu – pořádně míchejte, dokud se celé maso neobalí.
2. Následně mísu přikryjte potravinovou fólií – nechejte marinovat v lednici alespoň 1-2 hodiny.
3. Jakmile je maso marinované, vyjměte mísu z lednice, poté kostky masa 5-6 navlékejte na špejli.
4. Do hluboké misky větší než špejle nasypejte strouhanku, přisypejte sušenou petrželku a česnekový prášek – smíchejte dohromady.
5. Špízy jeden po druhém protáhněte strouhankovou směsí a ujistěte se, že jsou všechny kousky masa dobře obalené strouhankou.
6. Do velké pánve s rozehřátým olejem jsi položte špízy – smažte asi 3-4 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava.
7. Upečené špízy vyjměte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej a podávejte je horké pokapané citronovou šťávou.