Slavný japonský dort z bílého jogurtu

Pokud patříte mezi příznivce jemných jogurtových dortu nebo jen hledáte inspiraci k k sobotní kávě nebo čaji, pak je tento recept určen právě Vám! Slavný japonský dort z bílého jogurtu je jemný, vláčný a rozplývá se v ústech. Takže neváhejte už ani jednu sekundu a pusťte se do přípravy! Budete mít z této novinky dozajista radost a sladkou tečku podobě chutného jemného dortu ocení úplně všichni.

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

Slavný japonský dort z bílého jogurtu

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Směs těsta:

  • 6 žloutky
  • 100 g cukru
  • 7 g prášek do pečiva
  • 50 g kukuřičný škrob
  • 600 g bílý jogurt
  • 6 vaječné bílky + špetka soli

Ostatní:

  • 400 ml studená voda
  • moučkový cukr – na zdobení a posypání

Jak budeme postupovat:

1. Do 2 misek oddělte bílky od žloutků a do mísy se žloutky nasypejte cukr – mixérem míchejte, dokud nezbělá.

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete
Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete
Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

2. Následně do mísy vsypejte prášek do pečiva a kukuřičný škrob – míchejte metličkou, dokud nevznikne hladká směs a přidejte bílý jogurt – opět promíchejte metličkou a získáte krásnou jemnou směs, kterou nechejte stranu.

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete
Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete
Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete
Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

3. Do mísy s vaječnými bílky přidejte špetku soli – mixujte mixérem při vysokých otáčkách po dobu 20 minut do tuhé bílé pěny. (Je velmi důležité míchat bílky celých 20 minut, aby byl dort po upečení nadýchaný).

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

4. Po vyšlehaní na bílkovou pěnu vmíchejte po troškách jogurtovou směs – zjemněte mixérem širokými tahy, abyste ze směsí neodstranili vzduch.

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

5. Potom vyložte žáruvzdornou zapékací misku o průměru 20 cm a výšce 9 cm pečicím papírem, vylijte do ní směs a do plechu nalijte studenou vodu.

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete
Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete
Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C, poté na 5 sekund otevřete dvířka trouby a pokračujte v pečení dortu 1 hodinu při 120 °C.

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

7. Po uplynutí doby pečení vypněte ohřev a nechejte dort v troubě s pootevřenými dvířky ještě 30 minut, pak vyjměte dortovou formu z trouby – nechte ji zcela vychladnout a vyjměte dort z formy.

8. Na závěr ho ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete

Jezte s mírou a přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

Slavný japonský dort z bílého jogurtu
Zdroj: Idei de retete