Recept na domácí polévkové drobení

Domácí polévkové drobení je jednoduchá a chutná přísada do polévek, která dodá vašim polévkám texturu a zároveň zvýrazní jejich chuť. Příprava je snadná a umožňuje přidat do vašich polévek kousek domácího pohodlí a lásky.

Zdroj: Jana Spurná

Co budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • Cca 80 g hrubé mouky
  • (Volitelné) Sůl
  • (Volitelné) Pepř
  • (Volitelné) Nasekaná petrželka
  • (Volitelné) Prolisovaný česnek

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Do mísy s moukou udělejte důlek, do kterého přidejte vejce a začněte těsto zpracovávat. Přidávejte mouku tak, aby vám vznikla tvrdá hmota, podobná tvrdé plastelíně. Případně přidejte sůl, pepř, nasekanou petrželku nebo prolisovaný česnek pro ochucení.

2) Odpočinek těsta: Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a nechte chvilku odpočinout v lednici. Díky tomu bude těsto lépe držet tvar a bude se s ním lépe pracovat.

3) Strouhání drobení: Těsto vyndejte z lednice a nastrouhejte na hrubém struhadle přímo do vařící se polévky.

Závěr:

Domácí polévkové drobení je skvělým způsobem, jak oživit běžnou polévku a dodat jí domácí nádech. Je to snadný a rychlý způsob, jak přidat do vašich polévek trochu extra chuti a textury.