Krásný slunečný víkend je za dveřmi a vy stále nevíte, co si připravit k obědu? Dnes si připravíme pečené brambory s omáčkou carbonara, které Vás zaručeně zasytí. Příprava této lahůdky vám nezabere mnoho času a je zcela nenáročná. Takže neváhejte a pusťte se do přípravy a pečení!
Delikátní pečené brambory s omáčkou carbonara
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1,2 kg brambory + voda + sůl
Směs:
- 450 ml smetany
- 5 žloutky
- 200 g sýra
- 300 g opečená slanina
- 80 g sýr parmazán
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- čerstvě nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Umyjte a očistěte brambory, pak je uvařte vcelku, zalijte studenou vodou a osolte – vařte 25-30 minut na mírném ohni.
2. Následně uvařené brambory nakrájejte na stejné kostky a rozložte je do zapékací mísy o rozměrech asi (30X20 cm).
3. Slaninu nakrájejte na malé proužky a dejte na pánev – na střední teplotu a smažte asi 5-6 minut nebo dokud pěkně nezhnědne.
4. Směs: V míse smíchejte smetanu se žloutky – promíchejte, dále přisypejte nastrouhaný sýr, přidejte opečenou slaninu, vmíchejte parmazán a dochuťte černým mletým perem – dobře promíchejte stěrkou.
5. Potom získanou směsí přelijte brambory v míse – několikrát promíchejte, dokud se brambory nespojí se směsí.
6. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 190 °C nebo dokud nejsou na povrchu pěkně propečené.
7. Zapečené brambory carbonara podávejte teplé s čerstvě nasekanou petrželkou a hlavně s láskou a grácií.
Jezte s mírou a dobrou chuť přátelé!