Dnes vás zveme k přípravě nádherného pokrmu, kterým jsou jemné pučené brambory plněné mletým masem, slaninkou a sýrem mozzarella. Tento recept je dokonalou kombinací chutí a textur – od jemně pečených brambor přes šťavnaté mleté maso až po křupavou slaninu a tavný sýr. Připojte se k nám a objevte, jak si můžete tento chutný a působivý pokrm připravit v pohodlí vaší domácí kuchyně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemné pučené brambory plněné mletým masem se slaninkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Ingredience na bramborový základ:
- Brambory 1 kg
- Máslo 30 g
- Žloutek 2 ks
- Sušený rozmarýn 1/2 lžičky
- Sýr (gouda) 80 g
- Sůl
Ingredience na masové kuličky:
- Mleté maso směs vepřové/hovězí 350 g
- Cibule 1 ks
- Sýr (gouda) 50 g
- Sladká paprika 1 lžička
- Tymián 1/2 lžičky
Ingredience na finální dekoraci:
- Mozzarella 120 g
- Slanina 100 g
- Rajčatový protlak 4-5 lžiček
- Sůl
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce dáme vařit brambory 15-20 minut.
2. Po uvaření je vyjmeme a rozmačkáme.
3. Postupně přidáme 30 g másla, žloutky, špetku soli, sušený rozmarýn, sýr a dobře promícháme.
4. Z výsledné směsi tvoříme větší kuličky, při čemž nám pomůže trochu oleje.
5. Vyložíme plech máslem a rozložíme na něm tyto kuličky. Lžící nebo jakýmkoliv kulatým předmětem vytvoříme v kuličkách malé důlky, do kterých následně vložíme maso.
6. Do mísy přidáme mleté maso, nadrobno nasekanou cibuli, 50 g sýra, špetku soli, lžičku sladké papriky nebo pálivé a půl lžičky tymiánu.
7. Dobře promícháme a vytvoříme menší kuličky než ty bramborové, které umístíme do důlků v bramborách.
8. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů po dobu 30 minut.
9. Vyjmeme plech a přidáme nastrouhanou mozzarellu, slaninu nakrájenou na malé proužky a několik lžiček rajčatového protlaku. Necháme v troubě ještě 5-6 minut na 200 stupňů a máme hotovo!
Dobrou chuť!