Hledáte nějakou slanou a lehkou inspiraci na odpolední snack? Pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme snack, který vám okamžitě bude chutnat. Zapečený slaný šneci z listového těsta Vám jistě vykouzlí úsměv na tváři a díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této chuťovky velmi snadná. Tak neváhejte a pusťte se do toho!

Zapečené slané šneci z listového těsta
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 800 g listové těsto
- 100 g rajčatová omáčka
- 200 g slanina
- 100 g jarní cibulka
- 100 g tvrdý sýr
Ostatní:
- trochu rostlinný olej – na vymazání mísy
- 1 vejce/žloutek – na potíraní
Dresink:
- 3 lžičky bílý jogurt
- 1 česnek
- čerstvý kopr – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte jsi listové těsto, na které rozetřete rajčatovou omáčku, pěkně rozložte plátky slaniny a posypejte nakrájenou zelenou cibulkou a strouhaným sýrem – srolujte do rolády a nakrájejte do tvaru šneků.



2. Následně je položte do zapékací mísy potřenou trochou oleje pěkně vedle sebe a potřete je vyšlehaným vejcem/žloutkem, aby byly krásně zlatavé.

3. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
4. Dresink: Do misky jsi nalijte bílý jogurt, přidejte nadrobno nakrájený česnek a vsypejte čerstvě nasekaný kopr – dobře promíchejte.

5. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.


Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!