Dnes vám představíme recept na neobyčejný a chutný dezert – jablka v županu z listového těsta. Tato sladká pochoutka kombinuje jemně karamelizovaná jablka obalená v křehkém listovém těstě s bohatou náplní z ořechů, džemu a rozinek. Tento recept je perfektní pro speciální příležitosti nebo jako závěr víkendového oběda. Připojte se k nám a zjistěte, jak snadno můžete tento atraktivní dezert připravit.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jablka v županu z listového těsta s náplní z ořechů, džemu a rozinek
Co budeme potřebovat:
- Jablka 6 kusů
- Skořice 2 lžičky
- Cukr 100 g
- Sekané ořechy 50 g
- Meruňkový džem 100 g
- Rozinky 50 g
- Máslo 20 g
- Žloutek 2 ks
- Citronová šťáva 2 lžíce
- Citron 2 plátky
- Listové těsto 500 g
Jak budeme postupovat:
1. Jablka omyjte a odstraňte stopky. Odstraňte semínka a vydlabte jádro malým nožem nebo lžičkou opatrně, aby se jablka neprotrhla. Vytvořte v jablkách kapsu.
2. Opatrně odstraňte kůru. Jablka dejte do mísy s vodou, do které jste přidali citronovou šťávu a několik plátků citronu. Jablka získají jemnou citronovou vůni a nezhnědnou.
3. Na talíři smíchejte cukr se skořicí. Jablka obalte v cukru se skořicí, aby byla pokryta vrstvou cukru.
4. Naplňte vnitřek jablek mletými ořechy, meruňkovým džemem, několika rozinkami, pak zase džemem a ořechy. Navrch dejte kostku másla a posypte trochou skořice.
5. Listové těsto nakrájejte na čtyři stejné části.
6. Každé jablko zabalte do těsta tak, aby bylo dobře pokryté ze všech stran.
7. Jablka umístěte na plech vyložený pečícím papírem. Každé jablko dobře potřete žloutkem.
8. Pečte 30 minut na 200 stupňů Celsia (nebo podle instrukcí na obalu listového těsta).
9. Dekorujte čokoládovým sirupem a podávejte.
Hotovo! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
VIDEO RECEPT: