Připravte se na zážitek plný chutí s naším receptem na hot-dogy z domácího listového těsta, který je ideální pro každou rodinnou oslavu nebo party. Tento kreativní a jednoduchý recept vás krok za krokem provede přípravou chutných hot-dogů obalených v křehkém a zlatavém listovém těstě. Připojte se k nám a objevte, jak snadno můžete tyto úžasné hot-dogy připravit doma!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hot-dogy z domácího listového těsta
Co budeme potřebovat:
- Párky 12 ks (14 cm dlouhé)
- Mouka 500 g
- Rozpuštěné máslo 50 g
- Cukr 25 g
- Čerstvé droždí 25 g
- Vejce 1 ks
- Rostlinný olej 10-15 ml
- Soda bikarbona 30 g
- Hrubá sůl
- Sezamová semínka
- Maková semínka
Jak budeme postupovat:
1. Do velké mísy dejte 300 ml teplé vody, 25 g cukru a 25 g rozdrobeného čerstvého droždí. Promíchejte šlehačem, aby se ingredience rozpustily.
2. Přidejte 50 g rozpuštěného a vychlazeného másla (pokojová teplota), 500 g mouky a lžičku soli. Míchejte rukou, dokud se ingredience nespojí.
3. Mouku nasypejte na pracovní plochu a přeneste do ní těsto z mísy.
4. Dobře hněťte rukama asi 10 minut. Přidávejte mouku, pokud se těsto lepí na desku. Měli byste získat elastické a nelepivé těsto.
5. Těsto dejte do velké mísy a přidejte 15 ml oleje. Rukama rozmíchejte tak, aby bylo těsto z všech stran pokryté olejem.
6. Mísu přikryjte plastovou fólií. Nechte těsto hodinu kynout.
7. Rozdělte těsto na 12 stejných částí.
8. Z každé části vytvořte rukama asi 60 cm dlouhý váleček.
9. Párky důkladně osušte od vlhkosti papírovým ručníkem. Každý párek začněte z jednoho konce obalovat válečkem těsta. Ujistěte se, že koncové části těsta jsou dobře stlačené. Pokud nejsou dobře uzavřené, otevřou se.
10. Ve 2,5 l vody přiveďte k varu, vypněte oheň a přidejte 30 g sody bikarbony. Promíchejte. Každý hot-dog obalený těstem povařte 5-10 sekund.
11. Přeneste hot-dogy na plech vyložený pečícím papírem. Neměli by být na sebe tlačeni. Dobře rozšlehejte jedno vejce a potřete je pomocí kuchyňského štětce.
12. Posypte solí, sezamovými nebo makovými semínky.
13. Dejte plech do předehřáté trouby na 200 stupňů na 20 minut nebo dokud nezhnědnou.
14. Až budou hotové, nechte je chvíli vychladnout. Podávejte s kečupem nebo hořčicí.
Dobrou chuť!