Připravte si tento nevšední vrstvený koláč s lahodným krémem a úžasnou chutí. Navíc při jeho přípravě nebudete potřebovat troubu. Těsto se skládá z drobenky, která vytvoří lahodnou jemnou vrstvu. Připravte si tento koláč co nejdříve, určitě nebudete litovat.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
Nepečený vrstvený koláč s lahodným krémem
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla
- 80 g krupicového cukru
Na krém:
- 500 ml smetany
- 2 vejce
- 150 g krupicového cukru
- 2 PL mouky
- trochu vanilkové esence
- 70 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy si dáme cukr, mouku a nastrouháme změklé máslo. Vypracujeme drobenku a tu pak nasypeme na suchou pánev, kde ji za stálého míchání opečeme do zlatova.
2. V míse si metličkou vyšleháme vejce s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky, nalijeme šlehačku a vanilku. Vyšleháme do hladké konzistence, nalijeme do hrnce a vaříme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Dále 70 g másla si vyšleháme do pěny a pomalu zašleháváme uvařený krém.
3. Vezeme dortovou formu o průměru 18 cm, kterou obalíme potravinářskou fólií a začneme vrstvit koláč. Na spodek nasypeme vrstvu drobenky, na ni rovnoměrně navrstvíme krém.
4. Takto vytvoříme 3 – 4 vrstvy – poslední vrstva by měla být drobenková – a odložíme do lednice na 6 – 7 hodin.
5. Po uplynutí této doby složíme bok dortové formy, posypeme práškovým cukrem, kokosem nebo bílou čokoládou, nakrájíme a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept na dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na obrácený koláč z jablek.