Dnes se společně ponoříme do světa italské kuchyně a připravíme si jednoduché, ale neodolatelně chutné penne těstoviny v bohaté smetanovo-rajčatové omáčce. Připojte se k nám a objevte kouzlo této lahodné a snadno připravitelné pochoutky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Penne těstoviny v smetanovo-rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
- Penne těstoviny 200 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 5 stroužků
- Tomatový protlak 3 lžíce
- Sůl
- Pepř
- Oregáno
- Mléko 150 ml
- Smetana 200 ml
- Nastrouhaný sýr 150 g
- Máslo 30 g
- Čerstvá petržel
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte 1 cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
2. Oloupejte 5 stroužků česneku. Rozdrťte česnek a nakrájejte nadrobno.
3. Na pánvi osmažte cibuli spolu s česnekem.
4. Přidejte rostlinný olej. Smažte po dobu 5 minut.
5. Přidejte 3 lžíce tomatového protlaku. Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
6. Přidejte sůl, pepř, oregano a promíchejte.
7. Přidejte 150 ml mléka a 200 ml smetany.
8. Poté přidejte 50 g nastrouhaného sýra a 30 g másla. Promíchejte a vařte dalších 5 minut.
9. Uvařte 200 g těstovin penne podle návodu na balení.
10. Přidejte uvařené těstoviny do pánve k připravené omáčce. Několikrát promíchejte.
11. Vrch posypte čerstvou petrželí a máte hotovo!
Dobrou chuť!
VIDEO RECEPT: