Připravte si karamelovo-čokoládový dezert s arašídovým krémem a mascarpone, který je dokonalou symfonií chutí pro všechny milovníky sladkého. Ať už hledáte dokonalý závěr slavnostní večeře nebo chcete jen tak rozmazlovat sebe a své blízké, tento karamelovo-čokoládový dezert s arašídovým krémem s mascarpone je ideální volbou, která vás zcela jistě okouzlí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Karamelovo-čokoládový dezert s arašídovým krémem s mascarpone
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 300 g sušenek
- 15 g kakaový prášek
- 150 ml mléka
Karamelovo-arašídová směs:
- 175 g cukru
- 50 ml vody
- 160 ml teplá smetana (33 %)
- 70 g másla
- 150 g nasekaných pražených arašídů
Krém:
- 250 g mascarpone
- 35 g moučkového cukru
- 10 g vanilkového cukru (1 balíček)
- 8 g ztužovače krému (1 balíček)
- 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
Poleva s bílou čokoládou a arašídy:
- 125 g bílé čokolády
- 75 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 15 g nasekaných arašídů
Na zdobení:
- domácí šlehačka
- karamel
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mixéru si nalámejte sušenky – rozmixujte je na jemný písek a přisypejte kakaový prášek – rozmixujte a nakonec přilijte mléko – dobře promíchejte.
2. Těsto následně rozprostřete na plech vyložený pergamenem, přikryjte fólií a uložte do lednice.
3. Směs: Do pánve nasypejte cukr a přilijte vodu – vařte na mírném ohni a přilijte také teplou smetanu – pokračujte ve vaření, dále přidejte máslo a přimíchejte arašídy – promíchejte a vařte na mírném ohni do středně husté konzistence. Po uvaření naneste a pěkně rozetřete na hotové těsto.
4. Krém: Do mísy dejte mascarpone, přisypejte moučkový cukr, vanilkový cukr a přidejte ztužovač krému – vyšlehejte a přilijte smetanu ke šlehání 33 % – dobře vyšlehejte.
5. Hotový krém přendejte do zdobícího sáčku a naneste na rozetřenou směs – pěkně uhlaďte.
6. Poleva: Do malé misky dejte nalámanou bílou čokoládu a zalijte smetanou ke šleháni – rozpusťte na páře nebo v mikrovlnce – promíchejte a vmíchejte nasekané arašídy – dobře promíchejte.
7. Následně polevu pěkně rozetřete na ztuhlý krém, uložte do lednice na ztuhnutí a nakonec ozdobte domácí šlehačkou a karamelem.
8. Podávejte s láskou velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!