Připravte si křupavý a snadný recept na dokonalé čokoládové rolky z kynutého těsta. Tento recept přináší kombinaci vláčného nadýchaného těsta s lákavou vůní čokolády/nutelly. Jsou chutné, křupavé a tak lahodné, že si je nemůžete nechat ujít! Příprava je nenáročná a zvládne ji každý! Děti je milují a vy si je zamilujete také! Se šálkem skvělé kávy a horkého čaje si budete připadat jako v sedmém nebi.
Čokoládové rolky z kynutého těsta
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 7g sušené droždí
- 2 lžíce cukru
- 220 ml teplé mléko
- 8 g vanilkový cukr
- 1 vaječný bílek
- 60 g rozpuštěné máslo
- 400 g mouky
- 4 g prášek do pečiva
- 1 lžička soli
Plnění:
- čokoláda/nutella – podle chuti
Ostatní:
- žloutek + trochu mléka – na potíraní
- nasekané mandle – na zdobení
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy od kuchyňského robotu jsi nasypejte sušené droždí, přisypejte cukr,, přilijte teplé mléko, dále přisypte vanilkový cukr, přidejte vaječný bílek, nalijte rozpuštěné máslo a přisypejte také mouku, prášek do pečiva a sůl – vypracujte cesto.
2. Po vypracovaní z těsta vytvarujte velkou kouli, kterou položte do mísy, přikryjte fólií a nechejte odpočívat na teplém místě, aby vykynulo. Měli by jste získat krásné nadýchané jemné těsto.
3. Následně těsto rozdělte na 9 stejné díly, z kterých vytvarujte koule, které položte na čistou utěrku a přikryjte.
4. Z každé kuličky vytvarujte placičku, do středu naneste čokoládu/nutellu a srolujte do rolky.
5. Položte je na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe s mezery mezi nimi.
6. Potřete je vyšlehaným žloutkem smíchaným s trochou mléka, aby po upečení byly krásně zlatavé a ozdobte je nasekanými mandlemi.
7. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
8. Po upečení je ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou, velkou chutí, radostí a půvabem.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!