Oživte svůj jídelníček s naším receptem na krémové brambory s česnekem a parmazánem a zapomeňte na obyčejné bramborové přílohy. Perfektní jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm – tyto brambory s česnekem a parmazánem jsou ideální volbou pro každou příležitost. Užijte si jednoduchou přípravu a neotřelou kombinaci chutí, která oslní všechny vaše hosty.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Krémové brambory s česnekem a parmazánem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor
- rostlinný olej – na pokapání
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Omáčka:
- olej + 80 g másla – na smažení
- 5 šalotek (malá cibule)
- 2 stroužky česneku
- 280 ml smetany
- 60 g parmazán
- čerstvá petrželka – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Na plech vyložený pergamenem si rozprostřete brambory nakrájené na hrubší půlměsíce, dochuťte je solí a černým mletým pepřem.

2. Pečte je v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C a po upečení je přendejte na talíř.

3. Mezitím si do pánve s rozehřátým olejem a máslem vsypejte nadrobno nakrájenou šalotku – smažte na mírném ohni 2-3 minuty dozlatova a potom k ní přidejte česnek nakrájený nadrobno – promíchejte a dále smažte.

4. Následně přilijte smetanu – promíchejte a přisypte strouhaný parmazán – dobře promíchejte – vařte do středně husté konzistence, dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte a nakonec přimíchejte pečené brambory – pořádně promíchejte a posypejte čerstvě nasekanou petrželkou.






5. Nezapomenutelné krémové brambory s česnekem a sýrem podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!